neljapäev, 22. mai 2008

Peeglike, peeglike seina peal!

Kui peeglil oleks mälu, mida ta siis kõike mäletaks?
Seda, kuidas eile pikalt peegli ees ennast mukitud sai või üle-eelmise nädala mossitatud näol näidatud keel, möödunud sügise sügav pilguheit või hoopis eelmise omaniku muie? Aga kui ta saaks rääkida ja öelda välja oma arvamuse?
Jah, pole paha - isiklik moenõustaja, stilist, kes ütleb välja kõik. Selline elektrooniline peegel, kuhu saad sisestada oma soo, kaalu, pikkuse ja vanuse. Siis on tal veel selline tore funktsioon, et saad salvestada kõikide sõprade sünnipäevad. Nagu väike asjalik kalender, kes Sulle meelde tuletab, et täna on Linda sünnipäev, pane selga lilleline kleit ja tee kerge meik, aga jäta seekord kook vahele, mõtle hoolega rannahooajale. Ja ka see pole veel kõik - tal on nutikas lisafunktsioon teatamaks, kas täna seisab ees päikesepaisteline või hoopis vihmasajune ilm: „Ole hea, võta vihmavari kaasa kui tööle lähed, alates Lääne-Eestist pilvisus tiheneb ja kohati sajab hoovihma ning võib esineda äikest!“

Aga milleks meile peegel?
Me nagu vajame kogu aeg kinnitust, et see, kes Sa seal seisad, oled Sina. Sina jah!
Aga kas peeglita lakkaksime olemast, hakkaksime kahtlema oma olemasolus?
Me oleme kõik omamoodi täiuslikud: kõigil on oma ilu ja sarm. Lihtsalt armasta ennast sellisena nagu Sa oled ja peeglit ei olegi vaja. Sa näed ja tunned ennast seestpoolt vaadates - kogu oma täiuslikus ilus, mis on voolinud ennast Sinu nägu ja Sinu sära vaatab vastu sõprade silmadest. Tere, saage tuttavaks, see oledki Sina! Oled ainulaadne ja kaunis!

Hommikul ärgates vaatad ennast peeglist. Näed ja tõded, et ikka ja jälle, hommikust hommikusse, naeratab seesama nägu Sulle peeglist vastu. Võib-olla soeng ja ilmed aeg-ajalt muutuvad. Aga tegelikult ennast seestpoolt vaadates näeksime, et see, kes täna peegli ees seisab, pole see, kes eile või homme. Siin ongi vahe Sinu ja Su peegelpildi – isiku ja asja vahel. Peegelpilt on sama, kuid Sina pole enam seesama. Sina oled iga päev uus. Ütle endale tere, suhtle julgelt, proovi veelkord kui oled kukkunud, tee endale pai, kingi enesele naeratus, sest käes on uus päev ja kõik on alanud uuesti. Ära võta elu iseenesestmõistetavana: unusta maailm, naudi, ole rõõmus ja õnnelik, armasta siiralt, tantsi kui tahad! Sul on, mida teistega jagada.

Kas Sina tead, kes Sina oled? Lubage end enesele tutvustada!

6 kommentaari:

soodoma ja gomorra ütles ...

peegel on halastamatu! ei valeta ega vassi.
aga eyke tundub olema väga ilus.
väga huvitav ka.

Eyke ütles ...

peegel on aus, aga kas me ise oleme ausad? :)

soodoma ja gomorra ütles ...

kas peabki olema lõpuni aus:)?

Eyke ütles ...

iseendaga ju vähemalt võiks;)

soodoma ja gomorra ütles ...

kui eesmärk on ellu jääda ja võimalikult õnnelik olla, siis vahel võib yhe silma kinni ka pigistada. või mis.

Eyke ütles ...

silma pigistad kinni...aga aus oled ikka:P